1
1

Wij verzorgen workshops op maat en denken graag mee!

VJ for a Day

In de workshop VJ for a Day gaan we samen met de deelnemers op onderzoek uit naar de mogelijkheden van de VJ (Video Jockey).

Een VJ mixt video\’s vergelijkbaar met zoals een DJ muziek mixt.  Dit doet een VJ op bijvoorbeeld evenementen, in het theater of in clubs.

De VJ workshop is een hands-on workshop; de deelnemers krijgen technieken aangereikt en gaan hier vervolgens zelf mee experimenteren. Door de deelnemers los te laten ontdekken ze zelf de eindeloze mogelijkheden van het VJen, het brengt de creativiteit zeer snel op gang.

De deelnemers gaan in deze workshop aan de slag met de technieken Stop-motion animatie, Light Graffiti en Film om video loops te maken. De gemaakte loops leren ze als een echte VJ mixen met behulp van VJ software; Modul8 en met een videomixer.

My First Video Mapping

Breng je Teddybeer, kamer, decorstuk of gebouw tot leven met de techniek video mapping! 

Als vervolg op de workshop VJ for a Day maken de deelnemers kennis met de techniek video mapping. Video mapping is het plaatsen van video op een driedimensionaal object. Dat kan een persoon zijn, een decorstuk of zelfs een gebouw!

Als inleiding van deze workshop worden er toepassingen en voorbeelden van video mapping gepresenteerd. Direct daarna gaan de deelnemers aan de slag om witte blokken te videomappen. De deelnemers leren omgaan met de software MadMapper, deze software heeft de wereld van video mapping laagdrempelig gemaakt.

Stop Motion Animatie

Tijdens deze workshop leren de deelnemers stop motion animatietechnieken en het proces van film maken.

De workshop begint met een korte introductie over stop motion animatie en de mogelijkheden en toepassingen. Dit brengt de creativiteit en ideeën stroom direct op gang.

Vervolgens gaan de deelnemers direct zelf aan de slag. Er wordt een korte verhaallijn bedacht voor de animatiefilm. Het onderwerp van de te maken animatie kan worden toegespitst op een leerdoel of thema.

De deelnemers knutselen (tekenen, kleien, knippen, plakken) en zoeken voorwerpen die in hun verhaal passen. Met een camera en animatie software maken de deelnemers vervolgens een eigen animatiefilm.

Light Graffiti

Geef je foto een geheel nieuwe laag met Light Graffiti!  Maak een tekening met licht een creëer zo je eigen fotokunstwerk.

De sluitertijd van de camera wordt zo ingesteld dat de lens lang open blijft staan. De gehele periode dat de lens open staat geeft de light graffiti artiest de tijd om met licht te teken binnen het kader wat de camera ziet. Zo kan je bijvoorbeeld iemand licht vleugels geven, woorden schrijven, of abstracte vormen tekenen.

In deze workshop leert men de basis van Light Graffiti. Er worden creatieve trucjes aangereikt voor een te gek eindresultaat !